25η Μαρτίου Χρόνια Πολλά !!!

25η Μαρτίου Χρόνια Πολλά !!!

Η ημέρα της 25ης  Μαρτίου είναι σπουδαία μέρα διπλής γιορτής τόσο θρησκευτικής όσο και Εθνικής.

Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου είναι η ανάμνηση της χαρμόσυνης αναγγελίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού.

Δεν είναι μόνο μία εορταστική επέτειος με παρελάσεις, σημαιοστολισμούς και άλλες παρόμοιες εκδηλώ­σεις, αλλά είναι η ημέρα εκείνη που το έθνος μας ευαγγελίστηκε την ελευθερία του.

Ο ελληνισμός σύσσωμος ξεσηκώνεται εναντίον του δυνάστη, του τουρκικού έθνους. Σπάζει τα δεσμά της δουλείας και οι έλληνες διακρίνονται από ηρωισμό και αυτοθυσία. Μετά από πολλά ολοκαυτώματα, πολλούς θανάτους αθώων αγωνιστών ξαναπρόβαλε η πολυπόθητη λευτεριά στον τόπο μας.

Γιορτάζουμε με συγκίνηση και υπερηφάνεια, για ν” αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του΄21. Αυτούς που πολέμησαν και θυσιάστηκαν, «για του Xριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».

Στην ελληνική λαογραφική παράδοση τα έθιμα που σχετίζονται με την εορτή του Ευαγγελισμού βασίζονται στην αντίληψη ότι με την εορτή αύτη αρχίζει η ‘Ανοιξη και επιστρέφουν τα χελιδόνια.

Το όνομα  Ευάγγελος- Ευαγγελία σημαίνει αγγελιοφόρος που φέρνει καλά νέα  προέρχεται από το αρχαίο επίρρημα ευ- (καλά, εύκολα) και  το ουσιαστικό άγγελος.

Mην ξεχάσετε να στείλετε τις ευχές σας και τα λουλούδια σας στον Ευάγγελο και στην Ευαγγελία !!

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες !!!

^ Go TOP ^