Μπουκέτο Ανεμώνες

Μπουκέτο Ανεμώνες

ΑΝΕΜΩΝΕΣ

Οι ανεμώνες είναι τα λουλούδια του ανέμου, μοιάζουν με άγριες παπαρούνες. Το όνομά της είναι ελληνικό και το πήρε από τον άνεμο .Στη μυθολογία συνδέεται με τον αρχαίο ερωτικό μύθο του Άδωνη και της Αφροδίτης. Σύμφωνα με αυτόν ο Άδωνις βγήκε για κυνήγι στο δάσος. Εκεί ο θεός Άρης που ζήλευε τον Άδωνη, επειδή η Αφροδίτη τον παράτησε για τα μάτια του ωραίου νέου, μεταμορφώθηκε σε άγριο κάπρο, επιτέθηκε στον Άδωνη και τον σκότωσε. Απαρηγόρητη η Αφροδίτη πήρε στην αγκαλιά της το άψυχο σώμα του αγαπημένου της και όπως λέγεται apostoli louloudionράντισε με νέκταρ την πληγή. Και από το μείγμα που έκαναν το νέκταρ με το αίμα ξεπήδησε ένα όμορφο λουλούδι. Μόνο που η ζωή αυτού του λουλουδιού κρατάει λίγο. Όταν ο άνεμος φυσάει κάνει τα μπουμπούκια του φυτού να ανθίσουν και ύστερα ένα άλλο ανεμοφύσημα παρασέρνει τα πέταλα μακριά. Έτσι το λουλούδι αυτό ονομάστηκε ανεμώνη ή ανεμολούλουδο επειδή ο άνεμος βοηθάει την ανθοφορία του αλλά και την παρακμή του. Τρία είδη είναι γνωστά :

apostoli louloudionΗ ήμερη ανεμώνη (Anemone coronalia), με μπλε, βιολετί,μωβ ή λευκά άνθη.

Η ‘Αγρια ανεμώνη (Anemone stellata), η οποία φύτρωσε από τα δάκρυα της Αφροδίτης που κλαίει τον νεκρό Άδωνι ή σύμφωνα με άλλη εκδοχή από το ίδιο το αίμα του Αδώνιδος. Γι’ αυτό τα άνθη της είναι είτε λευκά είτε πορφυρά.

Η Ανεμώνη με τα σκούρα φύλλα (Anemone nemorosa)

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μόνες, είτε σε μπουκέτα με λουλούδια όπως τριαντάφυλλα, νεραγκούλες, άνθη μουριάς και φτελιές για να δημιουργήσουν ξεχωριστή εντύπωση. Οι ανεμώνες προσθέτουν μοναδικό χρώμα,  είναι ιδανικές για ένα πολύχρωμο ανοιξιάτικο μπουκέτο !!!

Στείλτε μπουκέτα με ανεμώνες στους αγαπημένους σας, τώρα που είναι η εποχή τους και θα τα χαρούν όσο δεν φαντάζεστε!!!

flowershop online

https://instagram.com/p/3LWxyvLSPd/

Κράτα το

Κράτα το

^ Go TOP ^