Λουλούδια για να σας μεταφέρουν αλλού

Λουλούδια για να σας μεταφέρουν αλλού

Δεν χρειάζονται  συστάσεις, αλλά παρ’ολα αυτά σας παρουσιάζουμε τις Gloriosa, Anthurium και Strelitzia. Αυτές οι τρεις αξιόλογες κυρίες προέρχονται από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Αν θέλετε να τα δείτε σε άγρια κατάσταση, θα πρέπει να κλείσετε το εισιτήριό σας στην Ινδία για το λεπτό Gloriosa, να ταξιδέψετε στη Νότια Αμερική για το ιδιοφυές Anthurium και να επισκεφθείτε τη Νότια Αφρική για να έρθετε μάτι με τα μάτι με την υπερήφανη Strelitzia.


Η Gloriosa, το Anthurium και το Strelitzia δεν φέρνουν απλώς τους τροπικούς στο σπίτι σας, αλλά γεμίζουν το βάζο με τον συμβολισμό της ζεστής- καρδιάς. Από εδω και πέρα, η Gloriosa αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή: ένα λουλούδι που ταιριάζει στον αδελφό σας που ξεκινάει μια νέα δουλειά. Εάν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα σε έναν μαχητή της ελευθερίας, δώστε του μια ανθοδέσμη με Strelitzias. Το Anthurium συμβολίζει κυριολεκτικά την εξωτική ομορφιά. Αυτό θα κάνει σίγουρα τον παραλήπτη να κοκκινήσει.


Τοποθετήστε ένα βάζο γεμάτο με τα εξωτικά αυτά λουλούδια στο τραπέζι και σύντομα θα βρείτε τον εαυτό σας να μεταφέρεται, σε εικόνες με φυλλάδια διακοπών που αναζητούν την επόμενη περιπέτεια σας. Πώς τα καταφέρνουν αυτό τα λουλούδια αυτά; Είναι η εξωτική τους εμφάνιση, η ζεστή παλέτα χρωμάτων που προσφέρουν ή η μνήμη των περιπάτων σε μέρη μακριά από το σπίτι; Λοιπόν, ανεξάρτητα από το μυστικό τους, αυξάνει ασφαλώς και τη θερμοκρασία. Και με το φθινόπωρο στο κατώφλι χρειάζεστε να αφήσετε  την φαντασία σας να τρέξει σε μέρη εξωτικά!


γκλοριοζαΗ Γκλοριόζα( Gloriosa) συνδυάζει ένα λεπτό φρέσκο πράσινο στέλεχος με κομψούς κίτρινους στήμονες που χορεύουν στο κάτω μέρος (!). Πάνω από αυτό αναπτύσσονται έξι κυματιστά φλεγόμενα πέταλα που ανοίγουν για σας σαν  πεταλούδα κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Με άλλα λόγια, ο σχεδιασμός από τη φύση, όταν η φύση είχε  ιδιαίτερα κέφια. Υπάρχουν δύο τύποι: κοντός με γυμνό στέλεχος και λίγο ψηλότερος με φύλλα και κλαδιά. Όμορφα σε ανθοδέσμες, αλλά εξίσου όμορφα σε μικρά βάζα και ζαρντινιέρες διάσπαρτα γύρω από το σπίτι σας.

Στην άγρια φύση, ο Γκλοριόζα – ένας ξάδερφος της οικογένειας των κρίνων – σκαρφαλώνει προς τα πάνω σε Ινδία και  νότια Αφρική. Το επίσημο όνομα είναι το Gloriosa rothschildiana, το οποίο πήρε από τον ζωολόγο Lionel Rothschild. Το λουλούδι ονομάζεται επίσης glory lily, με το «superba» ως το δεύτερο του όνομα. Και αυτός είναι ένας άξιος τίτλος.

 Το Ανθούριο (anthurium)  έχει μια εξωτικήblog cosmoflora μακροχρόνια ομορφιά.Το κοτσάνι του επίσης, έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής  από όλα των κομμένα λουλούδια.
Γνωρίζατε ότι το λουλούδι του ανθούριου δεν είναι το έντονα χρωματισμένο, αλλά το το «δάχτυλο» που βγαίνει από το φύλλο; Αυτό το «δάχτυλο»είναι διαθέσιμο σε  διάφορα λαμπερά λευκά, κόκκινα, ροζ, μωβ, πορτοκαλί, πράσινα και πολύχρωμα φύλλα.
Δεδομένης της εμφάνισης και της προέλευσής του, το ανθούριο συμβολίζει την εξωτική ομορφιά. Το όνομα anthurium προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «anthos» και «oura» που σημαίνει  «άνθος με ουρά». Πολύ κατάλληλο.
Το ανθούριο προέρχεται από τη Βραζιλία, τον Ισημερινό, το Περού, την Κολομβία και τη Βενεζουέλα. Ο γάλλος βοτανολόγος  Eduard André, ανακάλυψε το λουλούδι το 1876 στην Κολομβία και στον Ισημερινό. Ήταν ένας πολυάσχολος άνθρωπος καθώς ανακάλυψε επίσης και  ορχιδέες,bromeliads(“οπως η Γκουσμάνια  ,η Τιλάνσια αλλά και άλλα τροπικά είδη  και διάφορα κρινοεϊδή.  Απο τότε τα έφερε στην Ευρώπη.

 blog cosmofloraΕξωτικό λουλούδι με βασιλικές ρίζες.Η Strelitzia είναι επίσης γνωστή ως το πουλί του παραδείσου. Αυτό δεν αποτελεί  έκπληξη, αφού στις θερμές περιοχές όπου αναπτύσσεται, τα πουλιά χρησιμοποιούν το  κέλυφος για να  κουρνιάζουν, προκαλώντας το άνοιγμα του λουλουδιού. Αυτό το λουλούδι δένει πολύ καλά μαζί με εντυπωσιακές  ανθοδέσμες, μπουκέτα  αλλά επίσης λάμπει και μόνο του, όταν τοποθετηθεί μαζί με ομάδα τριών ή τεσσάρων σε ένα βάζο στο σπίτι σας.Είναι ένα μοναδικό λουλούδι, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μοιάζει με αυτό!
Το λουλούδι έχει διάφορες συμβολικές σημασίες. Η Strelitzia θεωρείται το λουλούδι της ελευθερίας και αντιπροσωπεύει επίσης την αθανασία. Αυτός ο ιδιαίτερος συμβολισμός αξίζει μια καλή ιστορία για να πάει μαζί του. Έτσι, εάν δίνετε σε κάποιον Strelitzia, συμπεριλάβετε μια κάρτα που εξηγεί γιατί αξίζει αυτό το λουλούδι.
Η Strelitzia προέρχεται από τη Νότια Αφρική και μεταφέρθηκε σε πολλές χώρες τον 18ο αιώνα. Αυτός είναι και ο λόγος με τον οποίο απέκτησε το όνομά του: η σύζυγος του αγγλικού βασιλιά George III, Charlotte of Meckelenburg-Strelitz, είχε μεγάλη αγάπη για τα λουλούδια και τα φυτά και έτσι αυτό το αξιοσημείωτο λουλούδι πήρε το όνομά της.

copyright cosmoflora 2017

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

^ Go TOP ^