Μάρτιος, ο πρώτος μήνας της άνοιξης

Μάρτιος, ο πρώτος μήνας της άνοιξης

«Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις.»Οδυσσέας Ελύτης

Ο Μάρτης, ο πρώτος μήνας της Άνοιξης, που σηματοδοτεί την αρχή της ανθοφορίας και καρποφορίας της φύσης.

Η Άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να γεμίσετε τα παρτέρια στον κήπο σας, τις ζαρνινιέρες στα μπαλκόνια σας με πολύχρωμα λουλούδια που μπορούν να μετατρέψουν και τον πιο βαρετό χώρο σε ένα φρέσκο και ελκυστικό μέρος. Αυτή την εποχή  συναντάμε πανσέδες, μολόχες, πρίμουλες, πετούνιες, καλεντούλες, κατιφέδες, βιολέτες, νεραγκούλες, φρέζιες. Επίσης, αυτή την εποχή μπορείτε να φυτέψετε τους ανοιξιάτικους βολβούς οι οποίοι θα ανθίσουν το καλοκαίρι, όπως είναι Βιγόνιες, Κάλλες, Ντάλιες.  Κατάλληλος ο Μάρτιος και για τις ορτανσίες, τις πασχαλιές, τις καμέλιες, τις γαρδένιες, για τα κίτρα, λεμονιές, πορτοκαλιές και κουμ κουάτ.

Πανσές ή Μενεξές

Ο πανσές είναι ένα λουλούδι που συνδέεται απόλυτα με την εποχή της άνοιξης, παρότι παρουσιάζει υψηλή αντοχή και στις καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Η ποικιλία του είναι τεράστια, τόσο ως προς το ύψος όσο και ως προς το μέγεθος και τις χρωματικές αποχρώσεις.

Γεράνι ή Μολόχα

Το πιο δημοφιλές ίσως λουλούδι στην Ελλάδα ενδείκνυται απόλυτα για μπαλκόνι ή βεράντα. Μεγάλης ανθεκτικότητας, χωρίς πολλές απαιτήσεις για νερό το γεράνι μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε κάποια γλάστρα όσο και στις ειδικές ζαρντινιέρες που τοποθετούνται κρεμαστά στα κάγκελα του μπαλκονιού.

Πρίμουλα

Η πρίμουλα (Primula sp.Primulaceae) είναι πολυετές ποώδες φυτό

χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία χρωμάτων: άσπρο, κόκκινο, μωβ, κίτρινο, ροζ, πορτοκαλί, μπλε, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί και δίχρωμες ποικιλίες  και η διάμετρος κυμαίνεται μέχρι 30 εκατοστά. Η πρίμουλα πολλαπλασιάζεται με σπόρο από τα τέλη της άνοιξης έως το τέλος του καλοκαιριού.

Πετούνια
Οι εκπληκτικές χρωματιστές αποχρώσεις και το πλούσιο τους άρωμα είναι ο βασικός λόγος που την προτείνουμε. Διαλέγουμε τις ποικιλίες νάνους και φροντίζουμε πριν το χώμα να ρίξουμε αρκετό χαλίκι στις γλάστρες για να αποστραγγίζετε το νερό. Φυτεύονται σε ηλιόλουστες, αλλά και ημισκιερές θέσεις και είναι ιδανικές για μπαλκόνια.

Καλέντουλα

Ένα καλλωπιστικό φυτό με θεραπευτικές ιδιότητες. Οι ηλιόλουστες θέσεις είναι ευνοϊκές για την ανθοφορία του. Μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα, σε ζαρντινιέρα ή στον κήπο. H καλέντουλα χρειάζεται καλό πότισμα αν το περιβάλλον έχει ξηρασία, αλλιώς ελαφριά και τακτική ύγρανση.

Κατιφές

Συνήθως, τον συναντάμε με κίτρινα και πορτοκαλί άνθη σε μικρό μέγεθος. Ανήκει στα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο, γιατί λατρεύει τις ηλιόλουστες θέσεις. Ωστόσο, ο κατιφές χρειάζεται πολύ συχνό πότισμα, ειδικά το καλοκαίρι, όπου χρειάζεται καθημερινό πότισμα.

Βιολέτα

Η βιολέτα είναι ένα μονοετές και ποώδες φυτό μικρού έως μέτριου μεγέθους. Έχει γκριζοπράσινα μακρόστενα φυλλαράκια, εξίσου γκριζοπράσινους ψιλόλιγνους βλαστούς και στην κορυφή μπουκέτο από μικρά λουλουδάκια. Τα λουλούδια της είναι μονά ή διπλά, άσπρα, ροζ, φούξια, κόκκινα, μωβ.

Νεραγκούλες

Πανέμορφα άνθη, άπειρων χρωμάτων που εμφανίζονται την Άνοιξη και φύλλα σύνθετα, χνουδωτά, ανοιχτοπράσινα. Χρειάζεται γόνιμο έδαφος και θέσεις ηλιόλουστες ή ημισκιερές. Αρχίζουν να ανθίζουν και σας προκαλούν να τις αξιοποιήσετε στο ανθοδοχείο, στο μπαλκόνι, στον κήπο.  

Φρέζιες

Είναι ένα βολβώδες φυτό που μας έρχεται από τα νοτιοανατολικά εδάφη Αφρικής είναι ένα από τα ομορφότερα εποχιακά φυτά  και χάρη στα πολύχρωμα άνθη και το άρωμά της αποτελεί άριστη επιλογή για τη διακόσμηση στο σπίτι ή στο γραφείο.

Ορτανσίες

Οι ορτανσίες είναι υπέροχες, κλασσικές και αγαπημένες. Ανθίζουν τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Η Ανθοφορία τους κρατάει αρκετά σχεδόν 40 μέρες. Τα λουλούδια της είναι λευκά, ροζ, μπλε, λιλά – μωβ.

 

Η Άνοιξη συμβολίζει την Ελπίδα και την Ανανέωση, Τα λουλούδια δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για καλή διάθεση και αφορμή για να δείξετε τα συναισθήματα σας , στείλτε λουλούδια στα πρόσωπα που αγαπάτε… Η Αποστολή Λουλουδιών είναι κάτι που το ξέρουμε και μπορείτε να μας εμπιστευτείτε. Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας η αποστολή Λουλουδιών η αποστολή φυτών η Cosmoflora μαζί με το τοπικό Ανθοπωλείο σας περιμένει.

cosmoflora spring flowers

 

^ Go TOP ^