Τελευταίες Ημέρες Διακοπών

Τελευταίες Ημέρες Διακοπών

Εκμεταλλευτείτε  με τα παιδιά σας ,τις τελευταίες  ημέρες των διακοπών τους ,πριν το σχολείο

 

Τώρα που ο Αύγουστος τελειώνει, τα παιδιά σας έχουν μόνο λίγες εβδομάδες πριν από τη στιγμή που τα μαθήματα θα αρχίσουν ξανά, η εργασία στο σπίτι και οι εξωσχολικές δραστηριότητες γίνονται και πάλι οι κορυφαίες προτεραιότητές τους. Να  αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτές τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού κάνοντας ένα ποιοτικό χρόνο στην οικογένεια. Εάν χρειάζεστε κάποια έμπνευση  για το τέλος της σεζόν, να δοκιμάσετε μερικές από τις δραστηριότητες για να γιορτάσετε το τέλος του καλοκαιριού με τα παιδιά σας .

Τραπέζι  λεμονάδας
αποστολη φυτωνΤο τραπέζι με  λεμονάδα είναι βασικά καλοκαιρινό. Εάν  τα παιδιά σας δεν έχουν δοκιμάσει ήδη τα χέρια τους σε αυτή την κλασική δραστηριότητα, βοηθήστε τους να πάρουν μια γεύση ξεκινώντας, δημιουργώντας ένα τραπέζι και ανακατεύοντας μερικές νόστιμες λεμονάδες σε κανάτα γυάλινη,  είτε π.χ. με συμπυκνωμένο χυμό με παγάκια και νερό, είτε βάζοντας με την  λεμονάδα, γρεναδίνη (σιρόπι από ρόδι) με κομμένες ροδέλες λεμονιού, είτε ότι άλλο  εσείς  βρείτε ενδιαφέρον   . Εάν σας φανεί φτωχό το τραπέζι  μόνο με την λεμονάδα για   τα παιδιά σας , αλλάξτε τα πράγματα επάνω προσφέροντας  και μπισκότα ,κέικ, χυμό ή ότι άλλο σας αρέσει.

Πηγαίνετε σε ένα πικνίκ
αποστολη λουλουδιωνΗ σεζόν θα τελειώσει προτού το καταλάβετε, οπότε γιατί να μην αντισταθείτε ακόμη  στις ζεστές θερμοκρασίες που είναι ακόμα εδώ και να πάρετε την οικογένειά σας σε ένα πικ-νικ; Βάλτε σε ένα καλάθι σάντουιτς, σνακ και χυμούς, αναψυκτικά  και κατευθυνθείτε στο αγαπημένο σας πάρκο, παραλία, βουνό κτλ. Απολαύστε τον ελεύθερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους με όλους πριν το σχολείο και οι  ψυχρότερες μέρες κάνουν το  πικ-νίκ μη πρακτικό. Εάν φύγετε από το σπίτι είναι  πολύ πιο ωραίο, αλλά και εναλλακτικά  πικ-νικ στον κήπο σας, είναι εξ ’ίσου όμορφο!

Προετοιμασία για το σχολείο
Ο ερχομός της  νέας σχολικής χρονιάς για τα  παιδιά σας  μπορεί να τους δημιουργεί  λίγο άγχος, αλλά είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία για ευκαιρίες μάθησης και κοινωνικοποίησης. Διδάξτε τα παιδιά για τα χρήματα, ενώ ψωνίζετε ρούχα και προμήθειες, δημιουργώντας έναν προϋπολογισμό και δίνοντας τους  ένα μικρό χαρτζιλίκι να το διαχειριστούν. Βοηθήστε τους να διαλέξουν τα απαραίτητα πράγματα και να τους δείξετε  πώς πρέπει να ξοδεύονται με  υπευθυνότητα. Ενώ ψωνίζετε, μιλήστε στα παιδιά σας για το τι θα μάθουν τον επόμενο χρόνο  στην τάξη που θα πάνε και ρωτήστε τα  εάν έχουν κάποιες ανησυχίες ή φόβους. Η διεξαγωγή αυτών των συζητήσεων καθ “όλη τη διάρκεια του Αυγούστου μπορεί να διευκολύνει τη μετάβαση τους  μεταξύ σχολείου και καλοκαιριού.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες στο τέλος του καλοκαιριού, αλλά οι δυνατότητες είναι ατελείωτες! Το καλοκαίρι μπορεί να είναι αγχωτικό ως γονέας, αλλά αν κάνει πράγματα διασκέδασης πριν από την έναρξη του σχολείου, θα δημιουργήσει εκπληκτικές αναμνήσεις  μαζί με τα παιδιά!

αποστολη φυτώνΚαι για το τέλος στο αρθρο μας, αρχές του καλοκαιριου με θέμα » Φρεσκάρισμα του κήπου(βεράντα) σας με τα παιδιά σας»  ,προτείναμε τρόπους ενασχόλησης με τα λουλούδια και τα φυτά στο κήπο σας και την βεράντα σας. Για όσους το ακολούθησαν αλλά και για όσους το διαβάζουν για πρώτη φορά,τώρα πρός το τέλος του καλοκαιριού, κάνουμε το ίδιο αλλά με φυτά,λαχανικά και λουλούδια που να αντέξουν στο επερχόμενο φθινώπορο και χειμώνα. Αν ξεκινήσετε αυτην την εποχή,θα τα βοηθήσετε να προσαρμοστούν σταδιακά στις θερμοκρασίες.

αποστολη λουλουδιων

Copyright Cosmoflora 2017

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

^ Go TOP ^