ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

Τα Χριστούγεννα έφθασαν ! Διακοσμήστε το σπίτι σας με χριστουγεννιάτικα φυτά και λουλούδια όπως είναι το αλεξανδρινό, το γκι ,  το  κυκλάμινο  και οι αμαρυλλίδες.

Αλεξανδρινό είναι το δημοφιλέστερο φυτό την περίοδο των Χριστουγέννων. Η ομορφιά του οφείλεται στα κόκκινα φύλλα του, που δεν είναι άνθη, αλλά ανήκουν σε μια ειδική κατηγορία φύλλων που λέγονται βράκτεια φύλλα. Το αλεξανδρινό ονομάζεται στα αγγλικά poinsettia και πήρε το όνομά του το 1893 προς τιμήν του τότε Αμερικανού πρέσβη στο Μεξικό J.R.Poinsett. αποστολη φυτωνΟ Αμερικανός πρέσβης λάτρεψε αυτό το φυτό και θέλησε να το φέρει στους κήπους των ΗΠΑ το 1829. Αρχικά ήταν φαρμακευτικό φυτό και χρησιμοποιούνταν για τον πυρετό. Λίγο αργότερα, όμως, απέκτησε και διακοσμητικό σκοπό. Οι Αζτέκοι θεωρούσαν αυτό το φυτό σύμβολο της αγνότητας καθώς πίστευαν πως τα φύλλα του είχαν βαφτεί κόκκινα από το αίμα μια θεάς που η καρδιά της είχε πικραθεί από μια αγάπη.

 

Το γκι ή αλλιώς ο ιξός είναι ένα φυτό που πλέον είναι συνυφασμένο με τα Χριστούγεννα. Οι μικρές κόκκινες μπίλιες που μαζί με τα πράσινα φύλλα αποτελούν κλασσικά, αποστολη λουλουδιωνχριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στοιχεία. Καθώς το χρώμα του γκι είναι κόκκινο, ταιριάζει απόλυτα με το ύφος της εορταστικής διακόσμησης και πλέον υπάρχουν στην αγορά σε τόσες εκδοχές που σίγουρα θα βρείτε μια να ταιριάζει στο χώρο σας. Τα κλαδιά αυτών των φυτών μαζί με κλαδιά κουμαριάς (Arbutus unedo) και ρούσκου ή Λαγομηλιά (Ruscus aculeatus και Ruscus hypoglossum ) συγκαταλέγονται στα λεγόμενα γκι διακοσμητικά κλαδιά.

 

αποστολη φυτων στην ΕλλαδαΚυκλάμινο – Cyclamenο είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά του χειμώνα. Αν και υπάρχουν διάφορες ποικιλίες χρωμάτων για τα Χριστούγεννα πιο δημοφιλής είναι το κόκκινο και λευκό χρώμα των ανθέων.Τα κυκλάμινα είναι απαιτητικά φυτά. Μισούν τη ζέστη κι έχουν ανάγκη από υγρασία. Αυτός είναι κυρίως ο λόγος για τον οποίο δεν αντέχουν πολύ μέσα στα σπίτια μας. Τοποθετείστε τα λοιπόν σε δροσερό, φωτεινό σημείο, απαραιτήτως μακριά από τις ακτίνες του ήλιου και φροντίστε ο χώρος να έχει αρκετή υγρασία.

 

 

λουλουδια αποστοληΑμαρυλλίδα (Amaryllis belladonna) είναι ένα υπέροχο φυτό αυτής της περιόδου, με ομόκεντρα φύλλα και ένα μακρύ στέλεχος στο κέντρο, που στην κορυφή του αναπτύσσεται ένα μεγάλο, εντυπωσιακό άνθος σε χρώμα λευκό, ροζ, κίτρινο ή πορτοκαλί. Μια απλή, αλλά πραγματική κομψή παρουσία. Δοκιμάστε να τις τοποθετήσετε, είτε μονές είτε τρεις μαζί, μέσα σε δοχεία από τερακότα αφού τα ψεκάσετε με ασημί ή χρυσό σπρέι. Καλύψτε την περιοχή γύρω από το βολβό με βρύα, προσθέτοντας ασημένιες ή χρυσές χριστουγεννιάτικες μπάλες.

 

Ομορφύνετε τον χώρο σας  με φυτά και λουλούδια Χριστουγεννιάτικα !!!

^ Go TOP ^