προστέθηκε στο καλάθι σας
Επικοινωνήστε μαζί μας:     211-8000100      sales@cosmoflora.gr
   Νόμισμα: Γλώσσα:

H Γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και της μητέρας του, της Αγίας Ελένης.

H Γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και της μητέρας του, της Αγίας Ελένης.

Στις 21 Μαΐου είναι η Γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και της μητέρας του, της Αγίας Ελένης.

Ο Κωνσταντίνος σε ηλικία 18 ετών έγινε στρατιωτικός και χάρη στην ανδρεία του, προάχθηκε γρήγορα στα ανώτατα αξιώματα του στρατού. Με το χριστιανικό σταυροειδές λάβαρο με το ελληνικό μονόγραμμα «Έν τούτω νίκα», νίκησε τα στρατεύματα του Μαξεντίου και έπειτα του Λικινίου.

Επίσης, ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας που ευνόησε την Εκκλησία, μετά από τρεις αιώνες ανελέητου διωγμού. Μετέφερε την πρωτεύουσα του κράτους του στο αρχαίο βυζάντιο, και εκεί έκτισε την βασίλισσα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη.

Η Ιστορία ονόμασε τον Κωνσταντίνο Μέγα για τη διορατικότητά του, την κυριαρχία του κράτους του σε όλο το κόσμο, από τη Μεσοποταμία μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχασε καμία μάχη είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό μέτωπο. Η δε Εκκλησία τον ανεκήρυξε Άγιο και Ισαπόστολο για το τεράστιο ιεραποστολικό του έργο.

Η Αγία Ελένη ήταν αυτή η οποία έδωσε στον Μ. Κωνσταντίνο την πρέπουσα διαπαιδαγώγηση. Άλλωστε, και ο ίδιος την τίμησε, όταν στην μεγάλη πλατεία της Κωνσταντινούπολης έκτισε δύο στήλες, μία δική του και μία της Αγίας Ελένης, που έφερε την επιγραφή: «Είς Άγιος είς Κύριος Ιησούς Χριστός, είς δόξαν Θεού Πατρός, Αμήν».

Η δράση της Αγίας Ελένης ήταν πολύ μεγάλη και σημαντική, καθότι βοήθησε να χτιστούν οι πρώτοι μεγάλοι ιεροί ναοί της Χριστιανοσύνης. Ως αποτέλεσμα του μεγάλου ενδιαφέροντος του Μεγάλου Κωνσταντίνου για τα ιερά σεβάσματα των Χριστιανών, η μητέρα του η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ αποφάσισε να μεταβεί στα Ιεροσόλυμα  για να βρει τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού. Πράγματι, η αποστολή της στέφτηκε από επιτυχία και μετά την εύρεσή του, η Αγία Ελένη, αφού διχοτόμησε τις κεραίες του δημιούργησε δύο Σταυρούς εκ των οποίων τον ένα μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο άγιοι, αγαπήθηκαν σε Ανατολή και Δύση φαίνεται από την αποδοχή των δύο αγίων στην καρδιά των λαών, από τα ονόματα Κωνσταντίνος και Ελένη με τα οποία κοσμούνται, από τους Ναούς που χτίζονται στη μνήμη τους, ως ευχαριστία για το θεάρεστο και κοινωνικό έργο τους, που άλλαξε τη ροή της ιστορίας.

Μην ξεχάσετε να στείλετε τις ευχές και τα λουλούδια σας στις 21 Μαΐου στον Κωνσταντίνο , στην Κωνσταντίνα και στην Ελένη. Χρόνια Πολλά !!!

Για την Ελένη, σας προτείνουμε το Χαρούμενο Μπουκέτο απο την Συλλογή μας.

Και για τον Κωνσταντίνο, το  Open Heart της Συλλογής μας.

Χρόνια πολλά και στούς δύο!!!