προστέθηκε στο καλάθι σας
Επικοινωνήστε μαζί μας:     211-8000100      sales@cosmoflora.gr
   Νόμισμα: Γλώσσα:

Ζέρμπερα (Gerbera), το λουλούδι που φτιάχνει την Διάθεση!

Ζέρμπερα (Gerbera), το λουλούδι που φτιάχνει την Διάθεση!

Ζέρμπερα, πολύχρωμο, φωτεινό  και χαρούμενο λουλούδι, με άνθη σαv μαργαρίτα σε ποικίλες αποχρώσεις που δίνει στυλ στην διακόσμηση σας και ανανεώνει τη διάθεσή σας. Αυτό το έντονο αλλά και άοσμο λουλούδι ταιριάζει με κάθε μορφή styling και στολισμό.

Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει αναπτυχθεί για το φυτό αυτό, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 300 ποικιλίες. Το πιο γνωστό είδος ζέρμπερας στη χώρα μας είναι το G. jamesonii.

Η ζέρμπερα κατάγεται από τη Ασία, την Αφρική, και την Μαδαγασκάρη. Σε παγκόσμια κλίμακα η ζέρμπερα έρχεται πέμπτη στη σειρά των φυτών που καλλιεργούνται για το κομμένο λουλούδι τους. Η ζέρμπερα είναι ένα φυτό του οποίου η καλλωπιστική αξία αναγνωρίστηκε μόλις τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα μετά από το 1980. Η χώρα με την υψηλότερη παραγωγή ζέρμπερας είναι η Ολλανδία. Στην Ελλάδα η καλλιέργεια ζέρμπερας είναι πολύ μικρή. Είναι γνωστή και με το όνομα « αφρικανική μαργαρίτα» γεγονός που υποδηλώνει και την καταγωγή της.

Τα χρώματα και σχήματα της ζέρμπερας είναι απρόσμενα πολλά!

  • Κατάλληλο φυτό για τη δημιουργία ανθισμένων παρτεριών
  • Φυτεμένο σε φυτοδοχεία διακοσμεί μπαλκόνια, βεράντες και εσωτερικούς χώρους
  • Οι χαμηλές ποικιλίες μπορούν να φυτευτούν σε διάφορες θέσεις του βραχόκηπου
  • Οι ψηλές ποικιλίες φυτεύονται στην τελευταία σειρά των ανθώνων
  • Ιδανικό φυτό για ανθικές συνθέσεις καθώς τα λουλούδια του διατηρούνται αρκετό καιρό στο ανθοδοχείο

Η ζέρμπερα διατηρείται στο ανθοδοχείο για 5-10 ημέρες. Σε μη εμπορική κλίμακα, τα άνθη πρέπει να κόβονται όταν έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Στα ανθοπωλεία τα κομμένα λουλούδια της ζέρμπερας διατηρούνται στους 4οC για μία εβδομάδα περίπου. Ωστόσο κάθε μέρα, σε αυτές τις συνθήκες, η διάρκεια ζωής της ζέρμπερας στο ανθοδοχείο μειώνεται κατά 10%!

Στην cosmoflora θα βρείτε όμορφες ιδέες για μπουκέτα ή συνθέσεις με ζέρμπερες και άλλα λουλούδια. Το online ανθοπωλείο, που μέσα από τα 540 Ανθοπωλεία-Μέλη μας στην Ελλάδα, αλλά και τις 165 χώρες του κόσμου με την αντιπροσώπευση της Teleflor international, όποια σύνθεση ή ανθοδέσμη και να διαλέξετε εμείς αναλαμβάνουμε την αποστολή των λουλουδιών όπου επιθυμείτε και άμεσα.

center piece gerbera