προστέθηκε στο καλάθι σας
Επικοινωνήστε μαζί μας:     211-8000100      sales@cosmoflora.gr
   Νόμισμα: Γλώσσα:

Αλστρομέρια η Alstromeria

Αλστρομέρια η Alstromeria
Το κρίνο του Περού ή Αλστρομέρια.

Η αλστρομέρια θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μικρό κρινάκι και η χρήση της σε μπουκέτα και ανθοσυνθέσεις είναι ευρύτατη.

Η περίοδος ανθοφορίας τους ξεκινά από τα τέλη της άνοιξης ή τις αρχές καλοκαιριού. Είναι διαθέσιμη σε αρκετά χρώματα, εκ των οποίων το πορτοκαλί, το ροζ, το μωβ, το κόκκινο, το κίτρινο, το λευκό και το Σωμόν.

Υπάρχουν περισσότερες από 190 διασταυρώσεις τις αλστρομέρια με διαφορετικά χρώματα -όπως χρυσό, λιλά και ροδακινί- και χαρακτηριστικά στοιχεία. 

alstromeria_cosmofloraalstromeria_lila_yellow_cosmofloraalstromeria_multicolor_cosmoflora

Τα άνθη της δεν είναι αρωματικά και ο χρόνος ζωής τους στο βάζο κυμαίνεται περίπου στις 2 εβδομάδες. Είναι ενδιαφέρον ότι αν τα συγκεκριμένα φυτά ζεσταθούν υπερβολικά, σταματούν να παράγουν λουλούδια.

Το 1753, ο Σουηδός βαρώνος Claus von Alstroemer, ανακάλυψε ένα λουλούδι, σε ένα ταξίδι του στην Ισπανία. Το λουλούδι αυτό είχε εισαχθεί στην Ισπανία, με γαλέρα, από την Ν. Αμερική μαζί με άφθονο χρυσό, βαμβάκι, καλαμπόκι, φασόλια και πιπεριές . Ήταν το κρίνο του Περού ή των Ίνκας, όπως το ονόμαζαν. Ο Alstroemer μάζεψε σπόρους του, τους καλλιέργησε και το διέδωσε σε όλη την Ευρώπη, που έγινε γνωστό με το όνομά του: Alstromeria !
Μια υποκατηγορία της που αποκαλείται συχνά ως το κρίνο του Περού ή το κρίνο των Ίνκας είναι αμερικανικής προέλευσης και συναντάται σε περίπου πενήντα διαφορετικές ποικιλίες, οι οποίες ευδοκιμούν στις ψυχρές, ορεινές περιοχές των Άνδεων.
Για την προώθηση στις αγορές αυτών των μικρών κρίνων από το Περού, δημιούργησαν και μια χαριτωμένη "ιστορία". Είπαν ότι συμβολίζει την αφοσίωση και τη φιλία! Είναι επίσης ένα σύμβολο πλούτου, τύχης και ευημερίας!

Έχουν και ένα άλλο "χάρισμα", που προφανώς δεν ήξερα! Αν και είναι εξωτερικού χώρου φυτά, τα λουλούδια τους διατηρούνται για πολλές μέρες φρέσκα στο βάζο!

Αν αγαπάτε τα λουλούδια, αλλά έχετε ακούσει ότι φυτά και κατοικίδια ζώα δεν «ταιριάζουν», μη θορυβείστε. Μπορείτε να στολίσετε όμορφα βάζα με συγκεκριμένα λουλούδια που σε περίπτωση κατάποσης δεν θα προκαλέσουν τόσο κακό στους τετράποδους φίλους σας. Από τα ασφαλή λουλούδια για σκύλους και γάτες είναι και η αλστρομέρια.

Από αστρολογικής πλευράς τώρα, στους Διδύμους ταιριάζει η Αλστρομέρια. Ένα λουλούδι με πολύ ντελικάτα άνθη σε λεπτό σχήμα.  Συμβολίζει αστρολογικά την αφοσίωση και την απόλυτη ευχαρίστηση.

Δείτε στο site της Cosmoflora.gr  τις προτάσεις μας και στέιλτε λουλούδια για όλες τις στιγμές που θέλετε να πλαισιώσετε. Η Cosmoflora έχει την τιμή να έχει  Ανθοπωλεία-Μέλη και θα σας καλύψει σε όλη την Ελλάδα με το Δίκτυο-Ανθοπωλών.Επίσης στέλνουμε λουλούδια σε 165 Χώρες του Εξωτερικού αυθημερόν.

alstromeria_vase_cosmoflora