προστέθηκε στο καλάθι σας
Επικοινωνήστε μαζί μας:     211-8000100      sales@cosmoflora.gr
   Νόμισμα: Γλώσσα:

Λυσίανθος, Eustoma grandiflorum

Λυσίανθος, Eustoma grandiflorum
Λυσίανθος, το λουλούδι που μαγεύει τους πάντες με τα μοναδικά χρώματά του!

To λουλούδι, που μας κάνει με το που το βλέπουμε, να βγάζουμε τα επιφωνήματα Α….Α…Α..!!! και Ο..Ο..Ο.!!!!.

Λίγα λουλούδια φαίνονται τόσο κομψά και ένα από αυτά είναι ο λυσίανθος.

H επίσημη ονομασία του είναι «Eustoma grandiflorum». Eustoma ονομάστηκε έτσι από τις ελληνικές λέξεις ευ, η οποία σημαίνει καλή και stoma, που σημαίνει στόμα. Η λέξη lisianthus από την άλλη πλευρά προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις lissos, που σημαίνει λείος, και Anthos  που σημαίνει λουλούδι.

cosmoflora_lisianthoicosmoflora_lisianthoicosmoflora_lisianthoi

Πανέμορφο άνθος που σε σαγηνεύει με την ακαταμάχητη γοητεία του ο λυσίανθος, θα μπορούσε να αποτελέσει μία πολύ καλή επιλογή για διακοσμήσεις στο χώρο που θα φιλοξενήσει μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή σας. Κατάγεται από ένα αγριολούλουδο της Βόρειας Αμερικής.

Ανθίζει όλο το χρόνο και η διάμετρος του άνθους του φτάνει τα 5 εκατοστά. Μπορεί να φτάσει τα 15 έως 60 εκατοστά σε ύψος ενώ βγαίνει σε μια ποικιλία χρωματικών συνδυασμών. Ο μίσχος τους έχει έξι με δέκα κλειστά άνθη, το μήκος του οποίου φτάνει στα 50 εκ. περίπου. Η συγκομιδή του γίνεται κυρίως το καλοκαίρι αλλά ανθίζει όλο το χρόνο! Το προσδόκιμο διατήρησής τους στο βάζο είναι τουλάχιστον 5 ημέρες.

Ο συμβολισμός του λυσίανθου είναι η εξωστρέφεια, το άνοιγμα προς τα έξω, η εκτίμηση, ο θαυμασμός, η αφοσίωση και η ευγνωμοσύνη. Είναι αρκετά δημοφιλές για ανθοστολισμούς και γαμήλιες ανθοδέσμες. Μπορεί να αποτελέσει δευτερεύον λουλούδι σε ένα μπουκέτο ή ακόμα και να κλέψει εντελώς την παράσταση μόνο του. Διατίθεται σε πολλά χρώματα, όπως λευκό που είναι και το πιο δημοφιλές, ροζ, κίτρινο, μωβ και μπλε. Με μια πρώτη ματιά, ο λυσίανθος θυμίζει τριαντάφυλλο αλλά έχει το δικό του χαρακτήρα. Έχει μοναδική μυρωδιά και ταιριάζει απίστευτα με διάφορα πράσινα φυτά ή με λυσίανθους σε άλλα χρώματα. Επίσης ο λυσίανθος ομορφαίνει τις γωνιές του κήπου σας.

cosmoflora_lisianthoicosmoflora_lisianthoi

Συμπερασματικά , είναι ένα λουλούδι που απογειώνει την αισθητική του χώρου και  μας γεμίζει συναισθήματα. Είτε προσφέρετε, είτε στείλετε ένα μπουκέτο, μια ανθοδέσμη η ακόμα και μια σύνθεση  με λυσίανθους, να είστε σίγουροι ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα δώρα. Σε γενέθλια, σε ονομαστική εορτή, σε επέτειο ,σε γαμήλιες τελετές , σε στολισμούς χώρων, οι συμβολισμοί που δίνουν  οι λυσίανθοι , είναι ευδιάκριτοι.