προστέθηκε στο καλάθι σας
Επικοινωνήστε μαζί μας:     211-8000100      sales@cosmoflora.gr
   Νόμισμα: Γλώσσα:

Γιορτή της Μητέρας, η υπέρτατη λατρεία

Γιορτή της Μητέρας, η υπέρτατη λατρεία

mothers day cosmoflora 2019

Κυριακή 10 Μαϊου 2020, γιορτή της Μάνας όλων.

Λουλούδια το καλύτερο δώρο για τη  Γιορτή της Μητέρας .
Η Γιορτή της Μητέρας είναι αφιερωμένη,  σε ένα πρόσωπο αγαπητό, ένα πρόσωπο ιερό. Είναι εκείνη που αντικρίζουμε πρώτη όταν ερχόμαστε στον κόσμο. Η αγάπη, της μάνας είναι μοναδική, δίχως όρια και κανόνες.  Η μητέρα ήταν, είναι και θα είναι στη οικογένεια ο θεμέλιος λίθος, που θα δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας. Για αυτό και η μέρα της γιορτής της έχει ιδιαίτερη σημασία για τους πάντες, μικρούς και μεγάλους! 
Ο εορτασμός αυτής της μέρας κρατάει από πολύ παλιά. Στην Αρχαία Ελλάδα αναφέρεται ως «γιορτή της μητέρας» μια ανοιξιάτικη γιορτή αφιερωμένη στη Θεά Γαία. Η θεά Γαία, ή αλλιώς «Η μεγάλη μητέρα», ήταν σύζυγος του Ουρανού και μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων, και κάθε άνοιξη λατρευόταν ως υπέρτατη θεότητα. Με τα χρόνια η λατρεία πέρασε στην κόρη της Ρέα, που ήταν σύζυγος του Κρόνου και μητέρα του Δία. Η Ρέα ονομάστηκε “Μητέρα των Θεών”, μιας και ήταν η πρώτη που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες, τιμούσαν τη Ρέα, τη θεά της γης και της γονιμότητας κάθε άνοιξη.
Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα κοινωνική ακτινίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας. Οι αγώνες της Άννας Τζάρβις δικαιώθηκαν το 1914, όταν το Κογκρέσο όρισε ως επίσημη Εθνική Γιορτή της Μητέρας την ημέρα αυτή.
H Γιορτή της Μητέρας, που φέτος έγινε 105 ετών, είναι γνωστή  ως μία ευκαιρία για να στείλετε λουλούδια,δώρα, κάρτες, ευχές και γενικά ενδείξεις αγάπης και εκτίμησης στη γυναίκα που μας έφερε στον κόσμο.
Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε προκειμένου να εκφράσουμε το μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσφέρει και να δείξουμε την αγάπη μας, την εκτίμηση μας προς το πρόσωπο της.
Στις 10 Μαΐου που είναι η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ και σίγουρα κάθε Μητέρα περιμένει μια ΕΚΠΛΗΞΗ….δείξτε την αγάπη σας προσφέροντας της λουλούδια Γιατί…. Μάνα είναι μόνο μια!
Και αν το ξεχνάτε στην καθημερινότητα και δεν της δίνετε την προσοχή και τον σεβασμό που της αρμόζει, χρησιμοποιήστε αυτή την μέρα για να της πείτε πόσο την αγαπάτε και πόσα πολλά σημαίνει για εσάς. Της αξίζει.
Σήμερα η καθιέρωσή της "γιορτής τής Μητέρας" σε συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν μειώνει καθόλου την  προσφορά της  όλες τις μέρες του χρόνου,τουναντίον μάλιστα αποτελεί  την ελάχιστη τιμή που παρέχεται στη εννοια μητέρα,μάνα,μαμά,μάμη,μητερούλα και οπως αλλιώς ο καθένας απο εμάς συνηθίζει να την προσφωνεί.
Ευχες χαριτωμένες ....
  1. Μανούλα μου μια φορά με γέννησες και 1000 σε παιδεύω μα 100 σε αγαπώ και 1000 σε λατρεύω.
  2. Καλή μου μαμά σ’ ευχαριστώ για την αγάπη σου. Ελπίζω κάποτε να γίνω σαν εσένα.
  3. Η γιορτή της μητέρας πάντα μου θυμίζει πόσο υπέροχο είναι να σε έχω μητέρα. Χρόνια Πολλά.
  4. Σήμερα στη γιορτούλα σου λουλούδια σου χαρίζω,
    χαίρομαι όταν χαίρεσαι κι” όταν πονάς δακρύζω.
  5. Ο Θεός δεν μπορούσε να τα κάνει όλα μόνος Του γι’ αυτό έπλασε εσένα μανούλα!
Στη Γιορτή της Μητέρας κάνετε αποστολή λουλουδιών και εκδηλώστε της την παντοτινή αγάπης σας. Έτσι, δείχνετε ακόμη την ευγνωμοσύνη και την αγάπη σας για την ημέρα της, την Κυριακή 10 Μαΐου 2020. Με ένα υπέροχο μπουκέτο από ολό φρέσκα λουλούδια για τη γιορτή της μητέρας.
Χρόνια Πολλά Σε Όλες Τις Μητέρες Του Κόσμου  !!!

mothers day cosmoflora

Δημοσιεύσεις από το Blog