προστέθηκε στο καλάθι σας
Επικοινωνήστε μαζί μας:     211-8000100      sales@cosmoflora.gr
   Νόμισμα: Γλώσσα:

Τουλίπα, το λουλούδι του Μαρτίου

Τουλίπα, το λουλούδι του Μαρτίου

Χρώματα και σχήματα της τουλίπας

Αν αναζητάτε την τέλεια τουλίπα, οι επιλογές σας είναι πραγματικά πολλές τόσο σε χρώματα όσο και σχήματα. Τουλίπες σε λευκό, κόκκινο, κίτρινο, ροζ, μοβ, πορτοκαλί, πράσινο αλλά και τουλίπες με πολύχρωμα πέταλα. Τουλίπες με μια ενιαία ή διπλή σειρά από πέταλα, δαντελωτές τουλίπες, τουλίπες με οδοντωτά πέταλα ή τουλίπες με κομψό άνθος. Υπάρχει ακόμη και μια ποικιλία που μοιάζει με τις παιώνιες αλλά και η γαλλική ποικιλία, η οποία είναι εξαιρετικά ψηλή με πολύ μεγάλα λουλούδια.

polichromes-toulipes-cosmofloraroz-toylipes-cosmoflora kitrines-toylipes-cosmoflora mob-toulipes-cosmoflora bouketo-toulipes-cosmoflora

Συμβολισμός

Αν δίνατε σε κάποιον μια τουλίπα τον δέκατο έκτο αιώνα, του δώσατε μια περιουσία. Εκείνη την εποχή το λουλούδι ήταν απίστευτα δημοφιλές και αναπτύχθηκε ένα κερδοσκοπικό εμπόριο βολβών τουλίπας. Θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα ολόκληρο σπίτι στο Canalside του Άμστερνταμ για την τιμή ενός βολβού τουλίπας εκείνη την εποχή. Σήμερα μια ωραία ανθοδέσμη από τουλίπες κοστίζει μόνο λίγα ευρώ, αλλά ο συμβολισμός έχει κερδίσει αξία. Εάν δίνετε σε κάποιον τουλίπες, τους δίνετε επίσης ένα μήνυμα. Ως εκ τούτου, οι κόκκινες τουλίπες σημαίνουν παθιασμένη αγάπη και με μαύρες τουλίπες λέτε: «Σ 'αγαπώ τόσο πολύ που θα θυσιάσω τα πάντα για σένα». Για αυτό μην τα δώσετε στον οποιoδήποτε.

Η φροντίδα της τουλίπας

Μπορείτε να διατηρήσετε την τουλίπα στο βάζο σας από πέντε μέχρι και δώδεκα ημέρες. Αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά θα τις φροντίσετε. Μερικές απλές συμβουλές φροντίδας είναι οι ακόλουθες:

  • Επιλέξτε ένα καθαρό βάζο και γεμίστε το με νερό της βρύσης σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κόψτε τους μίσχους διαγώνια με ένα καθαρό και κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι κλαδέματος.
  • Μην ξεχνάτε να προσθέτετε τακτικά στο βάζο σας νερό της βρύσης.
  • Οι τουλίπες διαρκούν περισσότερο εάν τοποθετηθούν σε ένα δροσερό σημείο: μην τις τοποθετείτε ποτέ σε άμεσο ηλιακό φως ή κοντά σε πηγή θερμότητας.
  • Διατηρείτε τις τουλίπες μακριά από τα φρούτα. Τα φρούτα εκπέμπουν αέριο αιθυλένιο, που μειώνει την διάρκεια ζωής τους.

TIPS

  • Εάν οι τουλίπες σας γέρνουν, τοποθετήστε τις σε 15 εκατοστά νερό, τυλιγμένες σε χαρτί ή ταινία για μια ώρα. Μέχρι το τέλος της ώρας οι τουλίπες σας θα έχουν επανέλθει..
  • Τα στελέχη της τουλίπας, ενώ είναι στο βάζο σας, μπορούν να αναπτυχθούν μερικά ακόμη εκατοστά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους εμπιστευτείτε στην cosmoflora.gr την αποστολή των λουλουδιών αυτών και κερδίστε την αναγνώριση της χαράς που θα δώσετε.

copyright cosmoflora 2020

sinthesi-me-toulipes-cosmoflora

Δημοσιεύσεις από το Blog