προστέθηκε στο καλάθι σας
Επικοινωνήστε μαζί μας:     211-8000100      sales@cosmoflora.gr
   Νόμισμα: Γλώσσα:

Φυτά εσωτερικού χώρου χωρίς απαιτήσεις

Φυτά εσωτερικού χώρου χωρίς απαιτήσεις

Φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο Φως

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν σε μειωμένο φωτισμό ανήκουν συνήθως στα λεγόμενα «πράσινα φυτά» που διαθέτουν πλούσιο και εντυπωσιακό φύλλωμα τα συναντάμε σε  σπίτια , επαγγελματικούς χώρους , γραφεία και στους κοινόχρηστους χώρους.

Σανσεβιέρια – Sansevieria

Με καταγωγή από την Αφρική, το φυτό σανσεβιέρια είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ανθεκτικά φυτά με μακριά και μυτερά φύλλα στα οποία μέσα αποθηκεύει νερό και ποτίζουμε μόνο όταν το χώμα της είναι στεγνό.

 Εχει την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα και να παράγει οξυγόνο . Λόγω των χαρακτηριστικών φύλλων που διαθέτει, στο εξωτερικό την ονομάζουν «φυτό φίδι», ενώ στην Ελλάδα έχει επικρατήσει η ευφυέστατη ονομασία «γλώσσα της πεθεράς».

   sansivaria_plant_1sansiveria_2_cosmoflora

Ζάμια ή Ζαμιοκούλκας – Zamioculcas zamiifolia

Η Ζάμια ήΖαμιοκούλκας, Ζαμιούλκαςείναι ένα  ιδιαίτερα δημοφιλές φυτό , ανθεκτικό με πολύ λίγες απαιτήσεις.  Είναι πολυετής παχύφυτο με καταπράσινα φύλλα. Μπορεί να φτάσει μέχρι το ένα μέτρο ύψος . Προσέχουμε ωστόσο να μην το χτυπά απευθείας ο ήλιος γιατί μπορεί να εμφανίσει εγκαύματα στο φύλλωμα του.

 zamia_cosmoflorazamia_2_cosmoflora

 

 

Σπαθίφυλλο – Spathiphyllum 

Ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου με τον χαρακτηριστικό λευκό μίσχοπου αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα. Πέρα από την ομορφιά του, το σπαθίφυλλοέχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού ή του γραφείου μας από ατμοσφαιρικούς ρύπους και τοξικές ουσίες.  Ανθίζει κυρίως την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

spathifillo_cosmofloraspathifillo_2_cosmoflora

   

Μονστέρα – Monstera deliciosa, Philodendron pertusum

Η μονστέρα ή monstera είναι φυτό εσωτερικού χώρου που κατάγεται από τις τροπικές περιοχές του Μεξικού.Τα νεαρά φύλλα έχουν σχήμα καρδιάς που με τον καιρό σχηματίζουν ανοίγματα ανάμεσα στις νευρώσεις και βαθιές σχισμές. Η Μονστέρα έχει αργή ανάπτυξη και μας δίνει λίγα φύλλα κάθε χρόνο αλλά σταδιακά το φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 2-3 μέτρα.Ενδέχεται, λοιπόν, να χρειάζεται υποστύλωση με κάποια βέργα. Ανήκει στα φυτά εσωτερικού χώρου που δε θέλουν φως, επομένως το τοποθετούμε σε ημισκιερό μέρος.

monstera_cosmofloramonstera_2_cosmoflora

 Δράκαινα – Dracaena

Η δράκαινα είναι από τα φυτά που επιβιώνουν εύκολα σε εσωτερικούς χώρους ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Προέρχεται από τη Μαγαδασκάρη, ενώ κάποιες από τις ποικιλίες της από την τροπική Αφρική ή τη Γουϊνέα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες δράκαινας όπως, η δράκαινα μαρτζινάτα – Dracaena marginata –  ίσως η πιο γνωστή, η δράκαινα Fragrans Massangeana, η δράκαινα lemon stripe, καθώς και οι δράκαινες Deremensis και janet craig. Επίσης, το διάσημο «τυχερό μπαμπού» αποτελεί κι αυτό ένα είδος δράκαινας. Η ανάπτυξη του μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1-2 μέτρα. Δεν του αρέσει καθόλου το απ’ ευθείας φως του ήλιου.

drakaina_cosmofloradrakaina_2_cosmofloradrakaina_3_cosmoflora

Η δράκαινα θεωρείται ένα από τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα . Είναι ιδανικά φυτάγια το σπίτι και το γραφείο απορροφώντας τοξικές ουσίες και δημιουργώντας ένα πιο υγιές περιβάλλον για να αναπνέουμε.

    

H Cosmoflora αναλαμβάνει την αποστολή φυτών σε όποια πόλη της Ελλάδος θελήσετε με δωρεάν μεταφορικά.

Copyright Cosmoflora 2020

Δημοσιεύσεις από το Blog