προστέθηκε στο καλάθι σας
Επικοινωνήστε μαζί μας:     211-8000100      sales@cosmoflora.gr
   Νόμισμα: Γλώσσα:

Βαγγελης και Ευαγγελια

Βαγγελης και Ευαγγελια

25η Μαρτίου: Χρόνια Πολλά !

Η 25η Μαρτίου είναι μέρα γιορτής και έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες.

Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου είναι η ανάμνηση της χαρμόσυνης αναγγελίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού.

Και Εθνική εορτή , γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί  την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στους Τούρκους το 1821.Γιορτάζουμε με συγκίνηση και υπερηφάνεια, για ν' αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του΄21. Αυτούς που πολέμησαν και θυσιάστηκαν, "για του Xριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία".

Ο εορτασμός της 25 Μαρτίου ως Εθνικής Εορτής καθιερώθηκε με το διάταγμα 980, στις 15 Μαρτίου του 1838. Την ίδια χρονιά έγινε και ο επίσημος Εορτασμός.

Τελέστηκε δοξολογία στον ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, στην οδό Αιόλου. Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί και ανάμεσά τους και οι αγωνιστές της Επανάστασης. Μετά τη δοξολογία στήθηκε γλέντι στην πλατεία Κλαύθμωνος. Το βράδυ άναψαν φωτιές στην Ακρόπολη. Στον Λυκαβηττό στήθηκε ένας φλεγόμενος σταυρός, που έφερε τη φράση «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ» .

Από τότε η 25η Μαρτίου γιορτάζεται κάθε χρόνο σαν μέρα τιμής για τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Το όνομα  Ευάγγελος- Ευαγγελία σημαίνει αγγελιοφόρος που φέρνει καλά νέα  προέρχεται από το αρχαίο επίρρημα ευ- (καλά, εύκολα) και  το ουσιαστικό άγγελος.

Επίσης γιορτάζουν ο Βαγγέλης, Βαγγέλας, Βάγγος, Αγγελής, Βαγγελιώ, Βαγγελίτσα, Βαγγελή, Βαγγελίνα, Βάγγια, Λίτσα, Εύα, Κέλλυ, Λιλή, Λιλίκα.

Στείλτε τις ευχές σας και τα λουλούδια σας στις 25 Μαρτίου στον Ευάγγελο και στην Ευαγγελία  !!!

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες !!!

25-martiou-cosmoflora

copyright cosmoflora 2018

Δημοσιεύσεις από το Blog